Gostinstvo, kulinarika

 

BAR NA VASI

GOSTIŠČE JEŽ

GOSTIÅ ÄŒE CELESTINA

GOSTILNA PRI KNEZU

KMETIJA ŽONTA

DRUŠTVO KMEČKIH ŽENA ARNIKA

 

BAR NA VASI 

Nahaja se v samem jedru Svibnega, pod vznožjem Grajskega hriba. Lokal ponuja različne vrste pijač in napitkov, pa tudi kakšen prigrizek se najde. Je priljubljena točka domačinov pa tudi popotnikov, ki se jim po raziskovanju okolice le prileže kakšen napitek in počitek. Mimo lokala namreč potekajo številne tematske poti, pred lokalom je tudi privez za konje. Ravno tako je pred lokalom urejeno parkirišče, kjer lahko obiskovalec pusti jeklenega konjička. Iz lokala je tudi prelep razgled v dolino Sopote in Save, ter vrhove vzhodnega posavskega hribovja.

Kontakt:
"Bar na vasi", Sluga Jurij s.p
Svibno 18a
1433 Radeče
GSM: 070 576 925
Spletna stran: www.barnavasi.si ali Facebook - Barnavasi

Bar na vasi na zemljevidu

 

GOSTIŠČE JEŽ 

Gostišče se nahaja v naselju Jagnjenica nedaleč stran od Svibnega ob cestni povezavi Šmartno pri Litiji - Radeče pred odcepom na Svibno. Mimo vodijo tudi kolesarske in konjeniške poti v neposredni bližini pa so izhodišča planinskih poti za pohodniške navdušence. Tako je gostišče z dolgoletno tradicijo, ki nudi okusne in raznolike jedi  več kot primerno za postanek popotnika, da se na svoji poti okrepča ali pa si pri jedi še enkrat obudi lepa doživetja naše dežele preden jo zapusti. Gostišče sprejme tudi skupine, vendar je zaželjena predhodna najava. Več informacij o ponudbi spodaj dobite na spodnjih kontaktih.

Kontakt:
Gostišče Jež
Jagnjenica 12
1433, Radeče
Tel: 03 568 52 40, GSM: 041 622 384
E-pošta: rokmartincic@gmail.com

Gostišče jež na zemljevidu

 

GOSTIŠČE CELESTINA 

Gostišče se nahaja v dolini Sopote, v istoimenski vasici, nedaleč stran od Svibnega, ob cestni povezavi Šmartno pri Litiji - Radeče, nedaleč od odcepa za Podkum in Zagorje ob Savi.  Poleg tega so mimo speljane kolesarske in konjeniške poti, v bližini pa vodijo tudi številne pohodniške poti, proti kumskemu očaku. Prav tako so v neposredni bližini manjše smučarske skakalnice, ki predvsem ob prireditvah v zimskih mesecih pritegnejo tudi tovrstne navdušence. Gostišče je tako priljubljena točka, kot za domačine, kot tudi za popotnike in obiskovalce.                                                                                                                                 Gostišče se ponaša z dolgoletno tradicijo in  s pestro, ter  kakovostno kulinarično ponudbo, ponujajo pa vam tudi prenočišča, kjer si lahko odpočijete od različnih doživetij v naši okolici. Več o ponudbi, dodatnih informacijah in kontaktih lahko poizveste na njihovi spletni strani.

Kontakt:
Spletna stran: www.gostisce-celestina.si
Gostišče Celestina na zemljevidu

 

GOSTILNA PRI KNEZU 

Gostilna se nahaja v dolini Sopote, v istoimenski vasici, nedaleč od Svibnega. Je malenkost odmaknjena od glavne cestne povezave Šmartno pri Litiji - Radeče, kar ponuja prijeten mir. Gostilna je odprta med vikendi in je pretežno namenjena zaključnim skupinam. Za zaključene skupine je potrebna predhodna najava.

Odpiralni čas gostilne:

Petek: 18:00-22:00  
Sobota: 12:00-22:00  
Nedelja: 12:00-19:00
Kontakt:
Gostilna pri Knezu, Branko Knez s.p
Sopota 6a ,1414 Podkum
Tel: 041 426 804, 041 413 992
E- pošta:branko.knez@slo-kabel.si

Gostilna pri Knezu na zemljevidu

 

KMETIJA ŽONTA 

Kmetija Žonta na zemljevidu

DRUŠTVO KMEČKIH ŽENA ARNIKA 

DKŽ Arnika na zemljevidu