Viljem Ostrovrhar

Ponovitev gledališke predstave

VILJEM OSTROVRHAR

Svibno pri Radečah 24. in 25. 8. 2012 ob 20:00 

v izvedbi Kulturnega društva Svibno

Pred samo predstavo (ob 19.00) se bodo v organizaciji TD Ostrovrharji Svibno na stojnicah predstavili lokalni ponudniki.

Zgodovinska drama v režiji Jožeta Mahneta je sestavljena iz petih dejanj in predstavlja zgodbo o slavnem vitezu Viljemu, ki je prebival na gradu Ostri vrh na Svibnem v 13. stoletju. Prikazuje nam tedanje grajsko življenje, ljubezenske in vojaške spletke ter viteške boje. Zgodba nam razkrije skrivnost prstana, ki ga vila podari Viljemu in posledice, ki ga le ta prinese. Snubitev hčere Tilde ga obremenjuje, saj mora sam izbrati med dvema vitezoma, ki se zanjo potegujeta. Viljema in še nekatere ostale lastnike gradov vitez Ureh z zvijačo zvabi v zaroto proti takratnemu vladarju, kar pripelje do težkega boja s številnimi žrtvami…

V igri so uporabljeni rekonstruirani kostumi, oklepi, pletenice in oprema, ki so plod neštetih ur prostovoljega dela domačinov iz Svibnega in okolice.

V kolikor želite biti tudi vi del grajske zgodbe, vas vljudno vabimo, da se nam pridružite pod Grajskim hribom na Svibnem.

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste nas v projektu finančno, materialno in moralno podprli.


Sodelujoči

Povzetek igre

Zgodovinsko ozadje

O avtorju

Pomagajo nam 


Spodaj pa Å¡e fotoutrinki s prve uprizoritve v letu 2011...